Escape room Villa BreTil

In de totaal verbouwde Villa BreTil aan de Julianastraat 8 in Rijen bevinden zich twee escape rooms: de tandartskamer en Hannah’s kamer. Het verhaal van BreTil neemt je mee terug naar de roerige jaren ’40…  Help jij het mysterie van deze villa op te lossen?

Het bloedstollende verhaal achter Villa BreTil
“Het was eind 1940 en hij was nodig. De Duitse soldaten hadden zich gevestigd in een nederzetting in en rondom de vliegbasis in Rijen. De beste man, genaamd de heer M. Schillinger, had een goede naam opgebouwd in Duitsland als tandarts en had zich nu met zijn gezin tijdelijk gevestigd in een Villa die was geconfisqueerd door de Duitse soldaten.

Deze Villa had de naam ‘Villa BreTil’ en stond recht tegenover de militaire basis in Rijen. Dit was wel handig; want niet direct geplaatst tussen de troepen, maar wel dichtbij genoeg om alle Duitse soldaten te kunnen voorzien van tandheelkunde.

Waar de heer M. Schillinger echter niet op had gerekend, was al het verschrikkelijke leed dat hij onder ogen kreeg van de soldaten, getroffen in de strijd. De tandarts dacht zich alleen bezig te hoeven houden met kleine reparaties aan het gebit; de soldaten met grove oorlogswonden in het gelaat, dát ging hem niet in de koude kleren zitten. Steeds meer keerde hij in zichzelf en hield hij zijn vrouw Idah en zijn dochtertje Hannah verborgen voor de buitenwereld om hen zo deze gruwelijke aanblikken te besparen.

Dit ging zo enkele jaren door en bijna niemand zag moeder en dochter nog in het openbaar, alleen werd er af en toe een schimp achter de ramen van Villa BreTil waargenomen.

De 2de wereldoorlog liep ten einde en de Duitse soldaten sloegen op de vlucht. Maar niemand heeft ooit de tandarts heer M. Schillinger zien vertrekken met zijn vrouw en dochtertje. Het verhaal gaat dat ze nog steeds in de villa zijn en dat de geluiden van de tandartsboren nog steeds te horen zijn.

Sommigen beweren zelfs dat ze kleine Hannah nog wel eens zien fietsen bij de villa. Af en toe waagt zich nog wel eens iemand in Villa BreTil om op zoek te gaan naar de Familie Schillinger, maar ook van deze dappere speurders worden er vermissingen gemeld.”

Villa BreTil
Julianastraat 8
5121 LR Rijen
t 0161 20 30 40
info@villabretil.nl

villabretil.nl

Terug naar Amusement