Verken het Brabantse land op de fiets

Volop keuze tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens

Fiets het Bels Lijntje

Inspiratie voor eindeloos fietsplezier!

Onze regio is met haar afwisselende landschap een paradijs voor fietsers. Talloze gemarkeerde fietsroutes voeren je langs de mooiste plekjes. Of laat je leiden door het thema de Tweede Wereldoorlog, kunst, poosplaatsen, geocaching, gps of knooppunten. Voor het ruigere werk zijn er uitstekende mountainbikeroutes in Boswachterij Dorst en de Chaamse Bossen.

 

Mountainbiken in de omgeving

Mountainbikefanaten halen hun hart op in Boswachterij Dorst en de Alphense bossen. De mountainbikeroute in de Seterse Heuvels van Dorst hoort volgens de kenners zelfs bij de beste routes van Nederland (bron: MTBroutes.nl). Ook het heuvelachtige landschap, met de vele bochtjes, van de Alphense bossen, vormt een uitdagend parcours.

Gps-routes en geocaching

Steeds meer fietsers gebruiken gps als hulpmiddel bij langere fietstochten en ontdekken op deze avontuurlijke manier telkens nieuwe plekken. Kies jouw route met coördinaten op gpstracks.nl, fietsen.123.nl of nederlandfietsland.nl. Gps-aanraders in de regio zijn onder andere: de Poolse fietsroute (32 km), Kunstroute Dorst (13 km), Alphen-Breda-Meerle-Baarle (74 km) en Dorst-Alphen-Tilburg (51 km).

Geocaching
Nog meer avontuur beleef je tijdens geocaching. Je maakt dan jacht op verborgen schatten (caches) in de openlucht. Via de kaart op www.geocaching.com kun je ontdekken welke schatten er in de buurt liggen.

Terug naar Eropuit