Laden Evenementen

Expositie Stoere Stukken in de Steenfabriek

  zaterdag 7 oktober 2017 t/m zondag 22 oktober 2017
  12:00 - 17:00 uur
   De Steenfabriek, Gilze

In de maand oktober exposeren vier beeldende kunstenaars uit Vught en Helvoirt in de Steenfabriek in Gilze. Dit zijn Carola Mokveld , Jeanne Tax, Margot Oomen en Patrice Vermeer. Zij tonen een scala aan twee- en driedimensionaal werk.

Carola Mokveld werkt met een diverse aan materialen en onderwerpen. Het verhaal achter het onderwerp staat meestal centraal. In deze expositie is werk te zien in o.a. de eeuwenoude techniek: encaustiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bijenwas en pigmenten. Carola is voortdurend bezig met een dialoog tussen leven en kunst en haar materiaal.

Jeanne Tax zoekt een samenspel met materialen om te komen tot een beeld onder de noemer: assemblage-, conceptuele kunst en mixed-media. In deze expositie is o.a. een aantal beelden uit haar laatste serie “Rok Rock” te zien. Haar beelden/composities zijn afgeleid van fantasieën, gebeurtenissen, gevonden voorwerpen, teksten of thema’s.

Margot Oomen maakt bronzen en monumentale keramische beelden. Haar inspiratie vindt zij in de natuur, het landschap rondom haar atelier en in zichzelf als mens in ontwikkeling. De serie “Shelters” is in brons gegoten. Haar laatste serie “ Floating Houses” is hier een vervolg op. Deze keer vervaardigd uit klei, gebakken in een gasoven en in een zelfgebouwde hout gestookte Raku oven.

Patrice Vermeer maakt vele foto’s met haar camera, voornamelijk in de natuur. Deze foto’s of fragmenten ervan transformeert Patrice tot nieuwe, eigen beelden die uitgewerkt worden in olieverf. Als ontspanning maakt Patrice ook kleiner, kleurrijk werk in acrylverf, pen en inkt. Daarbij gebruikt ze vaak de techniek van het sjabloneren.

De expositie is te zien tijdens de openingsdagen en -uren van de Steenfabriek in Gilze: zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Steenfabriek-gilze