Laden Evenementen

Jubileumtentoonstelling – ”Weven, kleurrijk leven”

  donderdag 12 juli 2018 t/m maandag 23 juli 2018
  11:00 - 17:00 uur
   De Steenfabriek, Steenfabriek 7, Gilze

In het kader van het 50-jarige bestaan organiseren de 24 leden van weefkring Binding een expositie in de Steenfabriek te Gilze van moderne en klassieke weefsels die ze de afgelopen jaren hebben gemaakt.

Weven is een boeiende techniek die zich heeft ontwikkeld tot een eigentijdse kunstvorm. In de maandelijkse bijeenkomsten stimuleren de weefsters elkaar om steeds vernieuwend bezig te zijn met hun hobby. De uitdagende mogelijkheden van nieuwe technieken en materialen krijgen alle aandacht, technische problemen worden samen opgelost en inspirerende lezingen door textielkunstenaars bieden zicht op nieuwe mogelijkheden.

De resultaten van deze activiteiten ziet U op de tentoonstelling, “Weven, kleurrijk leven”. Naast experimenteel werk zijn er traditionele weefsels voor praktische toepassingen, geweven van wol, linnen of katoen. Verrassende objecten zijn ontstaan door te experimenteren met nieuwe combinaties van materialen en technieken. Sommige weefsters spinnen en verven zelf hun garens, maken vilt of handgeschept papier. Anderen verwerken metaal en kunststoffen. Expositie van weefkring: gevarieerd werk van de afgelopen decennia in Steenfabriek Gilze.

Op donderdag 12 juli is er een feestelijke opening om 14:00 uur.
De tentoonstelling is geopend vanaf donderdag 12 juli t/m 23 juli van woensdag t/m zondag van 11:00 u tot 17:00 uur.

Toegang is gratis

Kijk voor meer informatie op:  steenfabriek-gilze.vpweb.nl