Laden Evenementen

Lezing puberbrein door Aletta Smits in De Boodschap

  donderdag 14 maart 2019
  19:30 - 21:00 uur
   CC De Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen

In deze humoristische lezing geeft Aletta Smits verklaringen voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij – normale mensen, de puberleeftijd ontgroeid – daarmee om kunnen gaan.

Waarom maken ze hun huiswerk niet?
Waarom komen ze te laat op hun stage?
Waarom veranderen ze al na drie weken van opleiding?
Waarom moeten hun eigen dingen NU en jouw dingen STRA-HAKS?
Waarom komen ze niet uit bed?

Of ze nu 12 of 20 zijn, pubers voelen voor volwassenen vaak alsof ze een vreemde levensvorm zijn. En ze hebben gelijk: we snappen ze echt niet meer. Aletta Smits is senior onderzoeker aan Hogeschool Utrecht en public speaker/trainer bij de Loef Lezingen en Training. Zij weet op een boeiende en onderhoudende wijze een kijkje te geven in het voor velen onbegrijpelijke brein van een puber. Op een cabaretachtige manier neemt zij haar publiek mee in de belevingswereld van een puber en zijn/haar omgeving. Haar lezingen over dit onderwerp zijn keer op keer in een mum van tijd uitverkocht.

“Is mijn trui nog niet gewassen?” “Waarom moet ik dat altijd doen?” “Gast…!!”

Met een puber in huis herken je deze uitspraken vast. Ondertussen twijfel je hoever je moet gaan met je servicegerichtheid, versus zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.

Hoewel ze uitblinken in uuuuren bankhangen, zijn ze tot heel veel in staat. En ook al speel je als ouder in deze fase een belangrijkere rol dan ooit, een gesprek met je puber lijkt soms kansloos. Ze hebben je nodig maar duwen je steeds verder weg. Wat moet je doen (of laten) om iets te bereiken met je kind? Hoe voer je überhaupt een normaal gesprek met je puber?

Na deze avond heb je wellicht handvatten en meer begrip om de puber(s) om je heen tegemoet te treden en kan je hun belevingswereld wellicht beter begrijpen. Daarnaast zal je een hele amusante avond hebben beleefd.

Lezing Puberbrein | Door Aletta Smits
do 14-03-2019 | 19:30 uur
Prijs: € 5,00 (Normaal)

Locatie: Theaterzaal De Boodschap