Laden Evenementen

Oorlogsdocumentaire ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’ | Gilze

  woensdag 9 oktober 2019
  19:30 - 21:00 uur
   CC De Schakel, Kerkstraat 104, Gilze

UITVERKOCHT!

Eind oktober vieren we in Gilze en Rijen 75 jaar bevrijding. Op 9 oktober is de documentaire te zien in De Schakel in Gilze. vanaf 19.30 uur.

‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’. 75 jaar na de bevrijding hebben we als Gilze en Rijense Heemkring Molenheide deze documentaire samengesteld. Om met foto’s, filmfragmenten, interviews en gesproken woord te laten zien wat er allemaal voor afschuwelijks gebeurde in die oorlogstijd. In ons dorp, onze wijk, onze straat; nu  bijna niet meer voor te stellen.

Ook de kinderen van toen komen aan het woord in de documentaire. In de schaduw van het vliegveld hebben zet tussen 1940 en 1945 stuk voor stuk veel meegemaakt. Of ze nu in Gilze, Rijen, Hulten of Molenschot woonden. Ze vertellen hoe ze die gebeurtenissen ervaren hebben. Allemaal op hun eigen manier. Opdat we niet vergeten …

Toegangskaarten zijn vanaf 2 september voor 2,50 euro te koop bij Novy, Nieuwstraat 111 in Gilze en Bruna in winkelcentrum De Laverije in Rijen. Met datzelfde toegangskaartje krijgen bezoekers (alleen) die avonden 2,50 euro korting op het nieuwe boek ‘Bedankt voor de vrijheid die jullie bevochten’, met verhalen van inwoners uit Gilze en Rijen (€10,- in plaats van €12,50). Leden van de heemkring betalen €10,- voor het boek en tegen inlevering van het kaartje €7,50.
Vanaf 10 oktober is het boek te koop voor €12,50 bij de Novy in Gilze en de Bruna in Rijen.

Voor iedereen een aanrader! Een voorproefje zien? De trailer staat op www.heemkringmolenheide.nl