Laden Evenementen

Passie en Vuur | Theaterschool Babzz

  zaterdag 15 juni 2019 t/m zondag 16 juni 2019
  15:00 - 18:00 uur
   CC De Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen

De musical Passie en Vuur is speciaal voor het 5-jarig bestaan van Theaterschool Babzz geschreven door Maryse van Rie.

Voor deze musical heeft ze twee mensen als inspiratiebron gebruikt, iemand, die ze in haar jeugd bewonderde, ze wilde net zo zijn als zij…………Pippi Langkous. Pippi deed haar eigen zin, durfde keuzes te maken, was sociaal en trok zich niets aan van wat anderen van haar dachten. Ze was tevreden met zichzelf,  had geen applaus nodig, nee sterker nog……ze gaf zichzelf applaus.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” was één van de gevleugelde uitspraken van Pippi.

Later trok Simone Kleinsma haar speciale aandacht. Maryse vindt de intense manier waarop zij de diverse rollen vertolkt, heel bijzonder. De carrière van Simone Kleinsma, die ze in deze musical heeft omgedoopt naar Simone Grootsma, heeft Maryse gekozen als leidraad.

De musical start met de uitreiking van de musical-award. In haar speech kijkt Simone Grootsma terug op haar leven. Deze terugblik wordt vanuit drie invalshoeken weergegeven, namelijk vanuit Moontje, Simone als kind op de basisschool, Moon de puber en de volwassen Simone. Op deze manier heeft Maryse  geprobeerd alle leeftijdsgroepen en hun belevingswereld te vertegenwoordigen in deze musical. De drie Simones  zijn gedurende de musical voortdurend  met elkaar in gesprek, ieder vanuit hun eigen perspectief. Thema’s als genieten van een musical, spanning voor auditie, keuzes maken, teleurstelling als je afgewezen wordt voor een auditie etc passeren de revue. Ook hedendaagse items als social media, bijvoorbeeld het al dan niet de behoefte hebben om jezelf op facebook en instagram te etaleren en de mogelijke impact daarvan, hebben een plek in deze musical.

 “Ik heb van mijn man Guus geleerd om alles met passie en vuur te doen” zei Simone in één van haar interviews, die zij gaf na het overlijden van haar man Guus Verstraeten.  

Let op dat u voor de juiste datum en tijd kaarten afneemt. De musical Passie en Vuur is speciaal voor het 5-jarig bestaan van Theaterschool Babzz geschreven door Maryse van Rie. 

Prijs: €9,50

Shows:

  • Zaterdag 15 juni om 15:00 uur
  • Zondag 16 juni om 11:00 uur
  • Zondag 16 juni om 15:00 uur

theaterschoolbabzz.nl