Laden Evenementen

Toer de boer | Familie van Sundert

  donderdag 11 juli 2019
  13:30 - 15:00 uur
   Melkveehouderij, Groenestraat 11, Dorst

Veel mensen vertoeven dagelijks op het mooie platteland: fietsen, wandelen en recreëren in een omgeving die ruimte biedt en rust lijkt uit te stralen.
Lijkt, want in feite bruist het platteland van activiteiten, welk jaargetijde het ook is.
Zo ook op het platteland van de kerkdorpen van de Gemeente Oosterhout, en van Drimmelen en omgeving. Dagelijks zijn boeren en tuinders op hun bedrijven bezig met het verzorgen van hun dieren, hun planten en hun gewassen. Zij doen dat niet alleen vanuit economisch perspectief, maar ook vanuit een stuk bezieling: “uw voedsel en uw omgeving is hun zorg”

Verschillende agrarische ondernemers, verenigd binnen ZLTO afd. Oosterhout en Drimmelen willen u gastvrij ontvangen en kennis laten maken met hun bedrijfsactiviteiten. Zij geven u graag uitleg geven over het houden van koeien, kippen en varkens en paarden, over het verschil tussen “gangbare”en biologische landbouw, over het telen en verzorgen van land- en tuinbouw gewassen, over techniek en het omgaan met de hectiek van zaai / plant en oogstperioden over neventakken en nog veel meer. U kunt er het platteland ‘proeven’ en beleven in de volle breedte.

Ongetwijfeld zult u na afloop van zo’n bezoek met andere ogen door het platteland rijden en wandelen.

Een bezoek is dan ook meer dan de moeite waard.

 

Benieuwd naar de stallen van Familie van Sundert op 11 Juli? 

Kom een kijkje nemen in de melkveehouderij van familie van Sundert in Dorst.

Ga bijvoorbeeld ook een kijkje nemen bij de Zuivelboerderij ”De Driehoek” op 25 Juli. 

Sinds mei 2015 maken ze abdijkaas op het terrein van de Sint Paulus Abdij in Oosterhout. Wij zijn een echt familiebedrijf en pachten al ruim 30 jaar de grond van de abdij om ons melkveebedrijf te runnen. Passie voor ons werk is heel belangrijk, onze koeien krijgen de allerbeste verzorging en dat proef je terug in de kaas! Inmiddels is ook de tweede generatie actief binnen het bedrijf, 4 jonge mensen, 4 totaal andere studies en toch allemaal gekozen voor de passie; de boerderij!

Beide boerderijen zijn geopend voor een bezoekje van 13:30 – 15:00 uur.

Kijk voor meer informatie over toer de boer op de website

toerdeboer.nl