Laden Evenementen

Voorjaarscursus IVN Mark en Donge

  dinsdag 19 maart 2019 t/m donderdag 23 mei 2019
  08:00 - 17:00 uur
   Dorpshuis ’t Klooster in Bavel en kinderboerderij (MEK) in Oosterhout

IVN Mark en Donge geeft ook dit voorjaar weer een voorjaarscursus, op twee locaties: Dorpshuis ’t Klooster in Bavel en Kinderboerderij (MEK) in Oosterhout. Het doel van de cursus is met andere ogen te leren kijken en genieten van alles wat in onze nabije omgeving te ontdekken valt. En dat is meer dan menigeen denkt! Naast dit ‘kijken’ is er basiskennis over allerlei natuur- en milieuzaken op te steken. De onderwerpen zijn voorjaarsverschijnselen, insecten, bloeiende planten, water, vogels, grassen en bomen en al wat er verder in het voorjaar te beleven valt. Tijdens de cursusavonden is er naast theorie veel aandacht voor het zelf waarnemen en onderzoeken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van loupe, microscoop en/of binoculair. Deze hulpmiddelen zijn tijdens de lessen aanwezig.

Een cursus bestaat uit 7 lesavonden en 4 excursies, waarvan 1 vroege vogelexcursie en 1 avondexcursie
De lesavonden zijn van 20.00 tot ± 22.00 uur.

De voorjaarscursus start in maart en eindigt eind mei.
In schoolvakanties zijn geen activiteiten gepland.
Voor deze cursus is geen speciale voorkennis nodig. Wanneer u wel over enige biologische ‘bagage’ beschikt is deze cursus een leuke aanvulling, omdat het geheel sterk gericht is op zelf (leren) waarnemen en zelf doen, ook in het veld.

Kosten
De kosten voor een voorjaars- of een najaarscursus, inclusief het cursusboek en gebruik van diverse materialen, bedragen € 65,-
IVN Mark & Donge leden € 60,-

Inschrijven kan direct via de mail, 
inschrijven-voorjaarscursus@ivn-markendonge.nl 
Graag in dit inschrijfmailtje je naam, adres en telefoonnummer en of je de cursus in Bavel of Oosterhout wilt volgen. Je krijgt van ons bericht.

Voor meer informatie over lesdata, etc.: ivn.nl/afdeling/mark-donge/cursus-blik-op-natuur-voorjaar-2019.