Laden Evenementen

We Are Food – Foodsafari door Albert Heijn Chaam

  vrijdag 7 december 2018
  15:00 - 20:00 uur
   Albert Heijn Chaam, Brouwerij 40, Chaam

Om het “We are food”-jaar af te sluiten, wordt op 7 december een foodsafari georganiseerd in de Albert Heijn in Chaam. Hoe lees je etiketten van producten? Zijn light-varianten echt gezonder? En wat zegt een gezond keurmerk nu eigenlijk? Het antwoord op deze vragen krijg je tijdens de foodsafari. Jij doet toch ook mee?

Wat is nu eigenlijk gezonde voeding?
Het belang van gezonde voeding en voldoende beweging is een terugkerend punt van aandacht. Toch blijft het kiezen van een gezond product voor veel mensen een opgave. Hoe ziet u in de voedingsjungle nog welke producten de juiste keuze voor u zijn? Hoe zit het met light-producten, suikers in vruchtensappen en wat zegt een gezond keurmerk nu eigenlijk?

Gaat u mee op foodsafari met Gewoon Gezond?
Het antwoord op deze vragen krijgt u tijdens een heuse foodsafari! In samenwerking met de consulenten van Gewoon Gezond maakt de gemeente Alphen-Chaam u graag wat wijzer in de voedingsjungle. Tijdens een foodsafari leert u op eigen kracht verantwoorde keuzes te maken. De Albert Heijn in Chaam en de PLUS in Alphen helpen u graag een handje mee.

Wat is een foodsafari?
Tijdens de foodsafari gaan we gedurende drie kwartier onder begeleiding van de consulenten van Gewoon Gezond de supermarkt in. We bekijken samen met u verschillende productgroepen. Hoe leest en vergelijkt u etiketten. Hoe herkent u misleidende reclame? Wat zijn gezondere alternatieven? Aan het einde van de safari ontvangt u een healthy goodiebag en kunt u voortaan op eigen houtje verantwoorde keuzes maken.

Onder de deelnemers verloten wij een weeg- en meetconsult bij Gewoon Gezond.

Wanneer en hoe laat?

Foodsafari Albert Heijn Chaam, vrijdag 7 december

  • Ronde 1: 15.00 – 15.45
  • Ronde 2: 16.00 – 16.45
  • Ronde 3: 17.00 – 17.45
  • Ronde 4: 18.15 – 19.00
  • Ronde 5: 19.00 – 19.45

Foodsafari Plus Alphen, zaterdag 15 december

  • Ronde 1: 12.00 – 12.45
  • Ronde 2: 13.00 – 13.45
  • Ronde 3: 14.15 – 15.00
  • Ronde 4: 15.15 – 16.00
  • Ronde 5: 16.15 – 17.00

We Are Food
2018 staat voor de gemeente Alphen-Chaam in het teken van ‘We are food’ en ‘de gezonde community’. Hiermee richten we ons op gezond leven, eten en bewegen. Het ‘We are Food’-jaar bracht onze gemeente al veel gezonde evenementen; van de Alphen- en Chaamroute tot de healthy-food-corner tijdens de Acht van Chaam. Volgende maand sluiten we het ‘We Are Food’-jaar op gezonde wijze af met een foodsafari.

Inschrijven
Inschrijven kan t/m 3 december door een mail te sturen naar info@gewoon-gezond.com. Geef in de mail aan op welke dag je de foodsafari wilt doen, met hoeveel personen en op welke tijd. Mocht het de opgegeven ronde vol zitten dan krijgt u een mail van Gewoon Gezond met een ander tijdstip.

alphen-chaam.nl/doet-u-ook-mee-aan-een-foodsafari-door-de-supermarkt.html