Laden Evenementen

Wielerweekend Gilze

  zaterdag 15 juni 2019 t/m zondag 16 juni 2019
  10:00 - 17:00 uur
   Bisschop de Vetplein, Gilze

Op 15 en 16 juni gaat het weer los in Gilze. Het 10e Wielerweekend Gilze staat namelijk garant voor topsport en amusement. De bijzondere entourage en ambiance zorgen voor een ouderwetse wielersfeer in het centrum van het dorp. De start is vanaf het Bisschop de Vetplein in Gilze.

Twee dagen koers in Gils

Op zaterdagmiddag wordt traditiegetrouw het evenement geopend met een ploegentijdrit voor recreanten, maar ook sterke wedstrijdteams verschijnen op het startpodium. Zo stonden de laatste editie de wereldkampioenes van Team Sunweb aan de start. Op zondag gaat het verder met het Hart van Gilze. Een criterium dat vroeger al een begrip was in de regio. Ook dit jaar zullen zowel dames als heren (amateurs) hun wedstrijd op het zware klinkerparcours rijden. Na de Dikke Banden Race voor de jeugd, wordt het criterium afgesloten met het Open Gils Kampioenschap, speciaal bedoeld voor recreanten en een garantie voor spektakel en veel publiek. Het klapstuk van het Wielerweekend Gilze is tenslotte de Midden-Brabant Poort Omloop. Een internationale wegwedstrijd  voor talentvolle professionals, die onderdeel is van een nieuwe prestigieuze competitie; de Holland Cup. Na de ploegenpresentatie, vertrekt het peloton aan het begin van de middag voor een rit van bijna 200 km door Gilze en de omringende dorpen. Na de verschillende passages, zorgen de 4 plaatselijke finalerondjes voor een geweldige apotheose van deze wedstrijd.

Het Smits-Etekin Wielerweekend Gilze behoort tot één van de grootste wielerevenementen van Nederland. Twee dagen lang is het ‘koers is in Gils’ en dus reden genoeg voor een bezoek. Ga naar www.wielerweekendgilze.nl voor meer informatie.