Inspirerende aftrap Landgoed De Groene Kamer

Op 20 april vond in De Groene Muze in Stadsbos013 de aftrap plaats van Landgoed De Groene Kamer. Genodigden werden bijgepraat over de plannen met het landgoed en het plan van aanpak. Na jaren van voorbereiding is het nu tijd voor de doorontwikkeling van Landgoed De Groene Kamer.

Wethouder Mario Jacobs (Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Tilburg) vertelde enthousiast over de inpassing van het concept in Stadsbos013, de betrokkenheid en ondersteunende rol van de gemeente bij deze unieke ontwikkeling voor Tilburg. In juni wordt de anterieure overeenkomst met de gemeente Tilburg ondertekend en kan gestart worden met het bestemmingsplan traject. In 2018 start de bouw van De Groene Kamer. De ambitie is om in 2019 de eerste fase van het landgoed te openen voor het publiek.

Ook waren er inspirerende pitches van diverse ondernemers: Bob Hutten (Hutten Catering en De Verspillingsfabriek), Thijs van Banning (Landmarkt), Joep Langen (Koeckebackers), Gerard van Binsbergen (Bever) en Peter Paul Kleinbussink (Intratuin).

Landgoed De Groene Kamer

Aan de zuidwestrand van Tilburg is een bijzondere ontwikkeling aan de gang. Daar wordt gewerkt aan de realisatie van Landgoed De Groene Kamer; een landgoed nieuwe stijl dat het landelijke gebied van het Tilburgse buitenleven op inspirerende wijze dichtbij de stad en haar inwoners brengt. Het unieke project combineert op eigentijdse, dynamische en duurzame wijze recreatie, educatie, retail en natuurbeleving in een groen totaalconcept. Een landgoedpark waar bezoekers kunnen wandelen, verblijven, ontmoeten, sporten, ecologisch winkelen, ontspannen, een hapje eten, ontdekken en genieten. Het komt tegemoet aan een groeiende wens van Nederlanders om contact te leggen met hun groene omgeving. Landgoed De Groene Kamer biedt deze mogelijkheid. Een dagje uit om de hoek!

degroenekamer.nl