Doe mee met de Hoos & Hitte Contest

En win tot wel € 5000,- met jouw idee!

Streeknetwerk Vitaal Leisure Landschap (VLL) organiseert De Hoos & Hitte Contest. Inwoners, ondernemers, studenten en organisaties uit de gemeente Gilze en Rijen kunnen tot en met 31 mei 2017 hun plan insturen. Een plan om wateroverlast, hittestress of watertekort om te buigen tot een concrete kans voor de vrijetijdsector in de regio. Vijf winnaars krijgen geld en steun om hun idee uit te voeren in de praktijk.

Waarom?

‘Mensen willen best iets dóen tegen klimaatverandering, maar missen een moment of gelegenheid. Met de Hoos & Hitte Contest geven we die gelegenheid en helpen we mensen met het uitvoeren van hun plan,’ aldus Mario Jacobs, Tilburgse wethouder en voorzitter van Streeknetwerk Vitaal Leisure Landschap. Samen met de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel organiseert VLL deze wedstrijd.

Doel wedstrijd

Bij de wedstrijd gaat het er om deze drie uitdagingen om te buigen:

  • Wateroverlast als gevolg van hevige regenval.
  • Hittestress als gevolg van stijgende temperaturen.
  • Watertekort als gevolg van langdurige droogte.

Mario Jacobs: ‘We dagen iedereen in de regio uit om deze klimaatproblemen om te zetten in kansen voor vrije tijd en toerisme.’

Weervrouw Helga van Leur presenteert 6 juli de winnaars

Een vakjury nomineert de vijf beste plannen. In die jury zitten betrokkenen van de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel, het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds, de Efteling en natuurorganisatie IVN. De vijf genomineerden presenteren hun plan donderdagavond 6 juli aan diezelfde jury. Weervrouw Helga van Leur presenteert de avond en maakt bekend wie de hoofdprijs van €5000, – wint. Het publiek kiest wie naar huis gaat met de publieksprijs van € 2500, -. De overige drie genomineerden mogen rekenen op € 1000,- om hun plan in praktijk te brengen in de wereld van de Leisure.

Meer informatie vindt u op de website van VLL

vitaalleisurelandschap.nl