Nieuw in Speelbos Gilze: de reuzenstoel

In Speelbos Gilze werd op paasmaandag de opening van het buitenspeelseizoen gevierd met onder meer de onthulling van een nieuw speeltoestel: de ‘reuzenstoel’. Na een succesvol eerste jaar wil de coƶrdinerende stichting de opgaande lijn doortrekken.
Het gratis toegankelijke ‘reuzen- en smulbos’ trekt veel bezoekers uit Gilze maar zeker ook uit de regio. Het speelbos is bedacht, ontworpen en aangelegd door vrijwilligers die ook het beheer en onderhoud voor hun rekening nemen.

Angelique van Lankveld van de Stichting Speelbos Gilze vertelt: “Het eerste jaar is super verlopen. De parkeerplaats staat sowieso ieder weekend helemaal vol. Het speelbos voorziet echt in een behoefte.”

Het Speelbos heeft er sinds kort een fraai nieuw speeltoestel bij. “Dankzij een financiĆ«le bijdrage van de Stichting Gezondheidszorg Gilze is een grote wens voor ons in vervulling gegaan. In het thema van het Speelbos speelt een reuzin een grote rol. Zij heeft het eerste jaar zo hard gewerkt dat we vonden dat de reuzin ergens zou moeten kunnen uitrusten. Vandaar dat we nu een enorme reuzenstoel hebben geplaatst. Het is tegelijkertijd een klimrek met touwladder, dus er kan ook naar hartenlust op gespeeld worden.

speelbosgilze.nl

Speelbos op Facebook

Terug naar nieuws