Bels Lijntje bestaat 150 jaar, een jubileumjaar

Bels Lijntje bestaat 150 jaar

Nieuws

18 jan 2018
Toerlezjoere-inspiratietoer naar Zeeland

16 januari reisden we met een bus vol enthousiaste Toerlezjoerders af naar Zeeland. Daar stond ons een geheel verzorgde dag te wachten, aangeboden door founding partner Schipper Groep, waarvoor onze dank. De belangrijkste doelen van deze toer waren verbinding tussen Zeeuwse en Brabantse leisure-ondernemers, kennisuitwisseling en inspiratie. We werden onder andere meegenomen in de ontdekkingsreis van het Zeeuwse DNA en geïnformeerd over het internationale project PROFIT.

27 dec 2017
Fundament van Toerlezjoere is gelegd, op naar 2018!

2 juni 2017 werd ondernemersvereniging Toerlezjoere formeel opgericht. Circa 60 leisure-ondernemers uit de regio sloten zich toen direct aan. “We kijken terug op een goed jaar, waarin veel werk is verzet achter de schermen en een stevig fundament is gelegd voor een solide organisatie voor toerisme en recreatie. Toerlezjoere is inmiddels een dikke stip op de Brabantse kaart, die verder reikt dan alleen de gemeente Gilze en Rijen, daar zijn we heel trots op. Ook het ledenaantal groeit gestaag verder, de teller staat vandaag op zo’n 75”, vertelt voorzitter Ted van der Lee.

11 dec 2017
Escape room Villa BreTil uit Rijen lid van Toerlezjoere!

Henny Pluer en Mariska v/d Bruggen tonen met trots het Toerlejzoere-schildje, dat binnenkort op de gevel van hun escape room wordt bevestigd. Van harte welkom bij onze ondernemersvereniging!

20 nov 2017
Museum De Looierij uit Dongen wordt ook lid van Toerlezjoere!

Voorzitter Rinus Krijnen toont met trots het Toerlezjoere-schildje, dat binnenkort op de gevel van het prachtige monumentale pand wordt bevestigd. Van harte welkom bij onze ondernemersvereniging!

10 nov 2017
Routes in Brabant Symposium in de Hall of Fame in Tilburg

Donderdag 9 november organiseerden Visit Brabant en het Routebureau Brabant het eerste Routes in Brabant Symposium in de Hall of Fame in Tilburg. Met als doel de bezoeker te inspireren op het gebied van routes en routeontwikkeling in Brabant en hier meer uit te halen.

07 nov 2017
Gemeenteraad keurt begroting 2018 goed!

Het college van B&W van gemeente Gilze en Rijen diende het voorstel in om structureel te participeren in Toerlezjoere. Door jaarlijks 35% van de inkomsten uit de toeristenbelasting te bestemmen voor Toerlezjoere. Dit voorstel is op 6 november j.l. door de gemeenteraad goedgekeurd.

12 okt 2017
Toerlezjoere nieuwe partner van Vitaal Leisure Landschap

Samen staan we sterk, bundelen we krachten en bieden we bezoekers een bourgondische beleving.

10 okt 2017
Toerlezjoere wordt steeds meer zichtbaar in de regio

Het Toerlezjoere-bestuur heeft de afgelopen weken al diverse leden verblijdt met Toerlezjoere-gevelbordjes. Het is belangrijk dat Toerlezjoere zichtbaar wordt in de regio en de toerist weet waar hij kan toerlezjoeren.

07 sep 2017
Toerlezjoere zet nieuwe stap met eigen schildje

Een nieuwe stap in de verspreiding van Toerlezjoere bij café ’t Engeltje aan de Schoolstraat in Molenschot. Het nagenoeg voltallige bestuur van de stichting die toerisme in de brede regio een zwieper wil geven was erbij toen wethouder Rolph Dols met eigenaar Carlo van Engelen het eerste van zeventig schildjes ophing.

21 aug 2017
Het Gils Museum is geopend

De afgelopen jaren verrees in de achtertuin van Huub en Marlies Quirijnen, aan de Oranjestraat 31, ’t Gils Museum. Tientallen jaren zijn (bouw)materialen en ornamenten verzameld en gered van de sloop. Ieder voorwerp is met veel liefde in het museum verwerkt en heeft een eigen verhaal.

10 jul 2017
Zomereditie Uit en Thuiskrant VVV Breda

De zomereditie van de Uit en Thuis krant van VVV Breda is weer uit, boordevol leuke uitjes en evenementen!

04 jul 2017
Samenwerkingsovereenkomst Booking Brabant getekend

Op 3 juli ondertekenden Ted van der Lee, bestuurslid Toerlezjoere, en Heidi van Dijke van Booking Brabant formeel de samenwerkingsovereenkomst voor een boekingsmodule. Het hoofddoel van ondernemersvereniging Toerlezjoere is om meer toeristen te trekken, die vaker komen, langer blijven en meer besteden.

23 jun 2017
Slotbijeenkomst Slow Leisure

Donderdag 22 juni pitchten derdejaarsstudenten van de NHTV in de locatie van De Groene Muze hun plannen op het gebied van ‘Slow Leisure’ aan twaalf ondernemers uit de regio. De pitches waren over het algemeen prikkelend en vernieuwend.

15 jun 2017
Inspiratiesessie met Toerlezjoere-ondernemers in De Efteling

Dinsdag 13 juni bezochten we met zo’n veertig Toerlezjoere-ondernemers een boeiende inspiratiesessie bij De Efteling. De eerste van de reeks inspiratiesessies, exclusief voor leden, georganiseerd door ondernemersvereniging Toerlezjoere.

18 mei 2017
Opening ’t Gils Museum

Na jaren bouwen wordt zondag 25 juni ’t Gils Museum, van Huub en Marlies Quirijnen, in Gilze officieel geopend voor genodigden. Na deze datum gaat het museum open voor het publiek.

22 apr 2017
Inspirerende aftrap Landgoed De Groene Kamer

Op 20 april vond in De Groene Muze in Stadsbos013 de aftrap plaats van Landgoed De Groene Kamer. Genodigden werden bijgepraat over de plannen met het landgoed en het plan van aanpak. Na jaren van voorbereiding is het nu tijd voor de doorontwikkeling van Landgoed De Groene Kamer.

21 apr 2017
Doe mee met de Hoos & Hitte Contest

En win tot wel € 5000,- met jouw idee! Streeknetwerk Vitaal Leisure Landschap (VLL) organiseert De Hoos & Hitte Contest.

21 apr 2017
Nieuw in Speelbos Gilze: de reuzenstoel

In Speelbos Gilze werd op paasmaandag de opening van het buitenspeelseizoen gevierd met onder meer de onthulling van een nieuw speeltoestel: de ‘reuzenstoel’.

20 apr 2017
Stem op De Hoevens, finalist Brabantse Stijlprijs

Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen. Voor de Brabantse Stijlprijs 2017 gaat de provincie op zoek naar verborgen parels en verrassende plekken op onverwachte locaties. Plekken die zijn geboren vanuit een passie van mensen.

10 apr 2017
Deel van verbreding Bels Lijntje is gereed

Op vrijdag 7 april is het eerste deel van de verbreding van het Bels Lijntje gereed gekomen. Het fietspad is verbreed van 2 naar 3,5 meter en het is uitgevoerd in rood asfalt.