Toerlezjoere-rustpunt in Molenschot gerealiseerd

Foto: Michel Klop Fotografie.

In Molenschot aan de Raakeindse Kerkweg, in de buurt van pluktuin Amélior, is het tweede Toerlezjoere-rustpunt gerealiseerd. Vanaf hier kijk je uit op de pluktuin – die ’s zomers prachtig in bloei staat – en uitgestrekte landerijen, waarop in de loop van het jaar onder andere oliehoudende gewassen geteeld worden. Die aangevuld worden met gras-, kruiden- en bloemenranden; granen, peulvruchten als lupine. Goed voor de biodiversiteit! Heb je een verrekijker? Dan zie je aan de horizon een boerderij met een mestvergister. De boer levert melk en vlees, vergist de mest, hergebruikt de warmte, wekt energie op en verbetert met het restproduct de bodem.

QR-code
Ook dit Toerlezjoere-punt is voorzien van een QR-code. Via deze code kun je meer informatie krijgen over bijvoorbeeld de historie, natuur, horeca en recreatie in het gebied en de directe omgeving. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is een speciaal doe-bord met vragen ontwikkeld. De antwoorden op de vragen kun je via de QR-code vinden op de website van Toerlezjoere.

Netwerk
De rustpunten passen in de plannen van Toerlezjoere om een compleet netwerk van herkenbare en hoogwaardige Toerlezjoere-rustpunten te ontwikkelen in de regio tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens. De rustpunten komen op markante plaatsen, aan fietsroutes en met een fraai uitzicht. Plekken dus waar je even tot rust kunt komen en geniet van de omgeving. Waar je een waterfles kunt vullen en interessante informatie over de omgeving krijgt. Maar ook waar de kinderen iets leuks kunnen doen.

Lees meer over het tweede Toerlezjoere-rustpunt.

Terug naar nieuws